Loading...

Panaroma Test

Panaroma Test

Analiza fetale nga gjaku i nënës

Analizë e ADN-së fetale të lirë (cfDNA) për të zbuluar defektet gjenetike të foshnjës pa rrezik

Me mostrën e gjakut e marrë nga krahu i nënës, mund të zbulohet nëse foshnja ka,  në radhë të parë Trisominë 21 (Sindromën Down). Në mënyrë opsionale, nëse është e nevojshme, sëmundje të tjera të rralla përfshijnë Trisominë 18 (Sindromi Edward), Trisominë 13 (Sindroma Patau), XO (Sindroma Turner), XXY (Sindroma Klinefelter), XXX (Trisomy X), XYY (Sindromi Jacobs) dhe 22q (Sindroma DiGeorge) gjithashtu mund të ekzaminohet.

Procedurat siç janë amniocenteza (tërheqja e ujit në qesen e foshnjës), CVS, kordosenteza (tërheqja e gjakut nga kordoni i foshnjës) që kryhet me marrjen e një gjilpërë në barkun e nënës mund të ketë rreziqe të ndryshme dhe mund të ketë efekte të dëmshme për nënën dhe fëmijën. Mund të çojë gjithashtu në humbjen e një foshnje të shëndetshme për shkak të gjakderdhjes, inflamacionit, ose nga shpërthyerja e qeskës së ujit.  Mirëpo  testimi prenatal nuk sjell rreziqe të tilla sepse kryhet me mostrën e gjakut e marrë nga krahu i nënës. Qëllimi kryesor dhe përfitimi më i madh i testit Prenatal (testi I bërë para lindjes) është që të zbulohet nëse foshnja përmban “Trizomi 21 - Sindromi Down apo është  në mungesë, dhe në këtë mënyrë te largohet shqetsimi nga nënat. Saktësia është> 99.9% në dhjetëra mijëra raste të kryera deri më tani. Në të dy shtatzënitë një apo binjak, rezultatet raportohen qartë si "Normale" ose " jonormal, jo nga llogaritja e probabilitetit ose përqindja.

For more information Visit

Kontakto nje Specialist