Loading...

Testet e Andrologjisë së Gjeneratës së Re

Testet e Andrologjisë së Gjeneratës së Re

Paneli I dëmtimit I ADN’së në sperm

 • Spermiogrami
 • Përcaktimi I stresit oksidatif ne sperm (analiza ROS)
 • Testi i dëmtimit të ADN-së në sperm

 Paneli Haploidi i bërë nga  indet TESE

 • Analiza FISH nga  indi TESE ne sperm
 • Përcaktimi marker( shënuesit) i spermatogjenezës në indet TESE (Lim 15, ESX1, TEX101, PCNA)

Paneli Haploidi në spermë

 • Analiza FISH nga sperma
 • Përcaktimi marker( shënuesit) i spermatogjenezës në indet TESE  (Lim 15, ESX1, TEX101, PCNA)
 • Paneli Post Mejotik I Spermës
 • Përcaktimi I Apoptozës Në Spermë

Testi I Spermës

Testi i spermës, që përcaktohet si spermiogrami, është një test laboratorik e cila përdoret për të caktuar sasinë dhe cilësinë e qelizave të shëndetshme të spermës në meni.

Tek meshkujt gjatë ejakulacionit tek qelizat aktive të spermës  përmes kësaj analize vlersohet potenciali  riprodhues i mashkullit.

Edhe pse kanë marrëdhënie seksuale rregullisht dhe të pambrojtur për një vit, tek çiftet që duan të kenë fëmijë testi i spermës është një nga testet e para kur shtatzënia nuk mund të arrihet.

Në këtë mënyr për një riprodhim të shëndetshëm, pëcaktohet sasia dhe prania e qelizave aktive të spermës me këtë analizë.

Avantazhet e testit të dëmtimit të ADN-së në spermë:   Dëmtimi i ADN-së së spermës, përtej vlerësimit rutinë të mostrës së spermës, ofron një analizë të besueshme që mund të ndihmojë në identifikimin nëse një shtatëzani e shëndetshme mund të ndodhë. Informacioni i marrë ndihmon në diagnostikimin klinik dhe trajtimin e infertilitetit mashkullor

Për kë bëhet Testi i Fragmentimit të ADN-së së spermës

 • Raste të pashpjegueshme të infertilitetit,
 • Çiftet me zhvillim të ngadaltë të embrionit,
 • Pacientët me zhvillim jonormal të embrionit,
 • Dështimi i përsëritur i IVF (IVF/ICSI)
 • Humbje e përsëritur e shtatëzanisë
 • Pacientët, të cilëve oligoasthenoteratozoospermia dhe teratozoospermia e rëndë është përcaktuar në spermiogram.

Shkaqet e dëmtimit të ADN-së së spermës:                                                                                           

Tek meshkujt, faktori më i rëndësishëm i dëmtimit të ADN-së së spermës është stresi oksidues. Në metabolizmin normal oksidativ, kërkohet një shkallë e ulët e peroksidit të hidrogjenit për prodhimin e spermës. ROS në ekuilibër, në sasi normale është i domosdoshëm për kondensimin e spermës në fekondim. Në subfertilitetin mashkullor, matja e dëmtimit të ADN-së, ROS dhe efekti klinik i tyre është një çështje që rrit theksin në suksesin në metodat e trajtimit të ndihmuar me riprodhues. Përcaktimi i dëmtimit të ADN-së së spermës, niveli i stresit oxidativ seminal dhe niveli i antioksidantit është i rëndësishëm për të vendosur se cilat metoda të trajtimit riprodhues do të përdoren.                                                                             

 Arsyet e tjera;

 • Infeksionet
 • Temperaturë
 • Temperatura e lartë e testikut
 • Përdorimi i ilaçeve rekreative
 • Pirja e duhanit
 • Alkooli
 • Konsumimi i tepërt i kafeinës
 • Stresi
 • Ushqimi
 • Ndotësit mjedisorë dhe profesionalë
 • Mosha e përparuar
 • Varikosel
 • leukocytospermia
 • Historia e kimioterapisë dhe radioterapisë
Kontakto nje Specialist